Editorial

Ineficàcia i desídia a l'aeroport

La mala gestió, amb desídia i ineficàcia, del govern espanyol és l'única causa de les cues de passatgers que aquestes últimes setmanes provoquen el caos a l'aeroport de Barcelona i ofereixen una pèssima imatge de la ciutat i de Catalunya, a més de perjudicar a bastament nombrosos passatgers i empreses. Que hi ha mala gestió ho prova el fet que la situació de cues fa massa dies que es perllonga i que no només es podia preveure –els vols estan programats amb molta antelació, així com els pics de viatgers per grans esdeveniments i ponts festius– sinó que es podia haver evitat perfectament destinant prou policies a fer la feina o instal·lant moltes màquines automàtiques de validació de passaports que ara, tard i malament, s'ha anunciat que hi haurà. Tampoc s'hi val a atribuir les cues, com va fer dimarts el subdelegat del govern espanyol, Enric Millo, a l'alt volum de passatgers o al fet que ara molts d'ells no facturen l'equipatge. Les declaracions del president Rajoy, que ahir va treure importància a l'afer i va atribuir-ho a simples problemes de seguretat, també són fora de lloc. El govern espanyol, amb afirmacions d'aquesta mena, no només es desqualifica totalment, sinó que fa créixer les sospites que som davant d'una crisi provocada a propòsit, com ha denunciat la Generalitat.

Malgrat tot, i encara que vinguin tard, benvingudes siguin les mesures adoptades ahir per l'Estat. Entre altres coses, a causa de la forta pressió del govern i de l'opinió pública catalans. I si el govern espanyol no es veu amb cor d'arreglar-ho, la millor solució seria un traspàs a la Generalitat. El govern català ja ha demostrat que és molt més eficaç que l'espanyol en molts aspectes, com, per exemple, la gestió de la xarxa pròpia de ferrocarrils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia