Editorial

El Regne Unit vota sota pressió

El que havia de ser un impuls electoral al partit conservador de la Gran Bretanya aprofitant l’onada del ‘Brexit’ s’ha acabat convertint en l’amenaça d’un retrocés de les llibertats amb el pretext de combatre el terrorisme islamista. Les eleccions legislatives d’avui van ser convocades per la primera ministra Theresa May amb la idea d’explotar la sortida d’Europa i de consolidar la ruïna dels laboristes. Els darrers sondejos, però, han confirmat l’afebliment de May i han reactivat les possibilitats de Jeremy Corbyn, cada vegada més a prop de la seva rival.

En aquest sentit, la sortida a escena dels recents atacs terroristes ha estat utilitzada com a arma llancívola fins a degenerar en un mercadeig impúdic dels morts i dels ferits que han provocat. La intenció mal dissimulada dels conservadors és fer creure als electors que avui triaran entre el populisme d’esquerres i la seguretat davant l’amenaça terrorista. Una trampa que Corbyn intenta desemmascarar recordant que les retallades policials impulsades pels conservadors no han pas enfortit precisament la seguretat dels ciutadans.

El Regne Unit encara no ha paït el trasbals que va suposar el referèndum sobre la permanència en la Unió Europea, però la ineficàcia policial i dels serveis secrets a l’hora de combatre l’amenaça d’Estat Islàmic ha afegit encara més desconcert entre la població. May s’ha agafat al clau roent dels atemptats per intentar focalitzar el debat electoral en la necessitat d’endurir les polítiques contra el radicalisme religiós. I fins a cert punt ho ha aconseguit, perquè la polèmica sobre els impostos sanitaris que vol aplicar a la població més desfavorida ha perdut intensitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia