Editorial

Ni diners ni papers per a rodalies

Els partidaris de la independència de Catalunya no cal que facin res per convèncer els conciutadans que dubten. N’hi ha prou que deixin fer al govern espanyol, perquè amb la seva conducta ell mateix es desqualifica i dona arguments de pes a l’independentisme. Mariano Rajoy i posteriorment el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, van prometre al març una pluja de milions per a Catalunya. Era la resposta a les “dèries secessionistes”. Una part de la tempesta de milions hauria de servir per solucionar els problemes crònics de rodalies.

Doncs bé: la Cambra de Comerç de Barcelona –per tant, una entitat gens sospitosa de militar en l’independentisme– acaba de recordar que el Ministeri de Foment continua sense presentar “un pla de rodalies digne d’aquest nom, amb visió de conjunt del futur de la xarxa i dels serveis”. Ras i curt: el poc que s’ha executat fins ara, sempre molt per sota de les promeses, només és un pegat. Un dels molts als quals ens té acostumats el govern de l’Estat, que continua, a més, sense fer ni deixar fer.

El gran problema que hi ha ara mateix per arbitrar una solució per a rodalies és, en opinió del president de la Cambra, Miquel Valls, que no hi ha “ni diners ni papers”. No hi ha diners perquè el govern espanyol continua fent retallades. Però tampoc hi ha papers. Tampoc s’ha fet un pla viable. En definitiva, totes les inversions que pugui prometre Foment a so de bombo i platerets des d’avui fins a l’octubre no es podran dur a terme. Aquesta és, per cert, la vella tàctica dels governs espanyols: pressupostar una quantitat –i donar-la per desemborsada– però després executar-ne una part petita, que en el millor dels casos és del 50%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia