Editorial

El que més importa és fer-ho bé

El govern va determinar dimarts que cap de les dues empreses que aspiraven a subministrar les urnes per al primer d’octubre complien les condicions del concurs. Aquest anunci va ser acollit amb nervis i pessimisme pels partidaris del referèndum, i amb joia pels seus detractors. Alguns ja hi veuen un signe que no hi haurà consulta. Cap de les dues posicions l’encerta. Que el govern hagi rebutjat les dues empreses dona un missatge ben clar als partidaris de la consulta, i també als seus adversaris: que les coses es faran ben fetes; que el procés se celebrarà amb totes les garanties. Igual que si fos una consulta pactada amb el govern d’Espanya, una opció que sempre estarà oberta fins a l’últim segon. Perquè tan important com la celebració d’aquest referèndum és que sigui seriós i homologable. ¿Quin missatge donaríem a la comunitat que ens ha de reconèixer si no respectéssim les nostres pròpies normes administratives?

La desconfiança i la irritació d’alguns partidaris de la independència, que pressionen i intenten influir-hi, tampoc té raó de ser. En aquest trajecte cap a la consulta, els papers han d’estar delimitats. Ni la societat civil pot fer de govern ni el govern pot fer de promotor social. Fer les coses ben fetes també implica respectar el repartiment de funcions, un precepte que ara s’ha de tenir més clar que mai.

Renovar la confiança en els organitzadors és important no només perquè ara entrem en unes setmanes crítiques sinó perquè el govern espanyol no pensa desviar-se de la seva línia, que consisteix a no fer cap proposta constructiva i fer molta por. Alguns funcionaris n’estan tenint una bona prova, en unes escenes que recorden altres temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia