Editorial

Millores en seguretat, però cal més

La reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya d’ahir va servir per tancar quatre grans acords d’integració dels Mossos d’Esquadra en organismes estatals, el més important dels quals el Centre d’Intel·ligència Contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (Citco), la integració dels cossos policials espanyols, Guàrdia Civil i Policía Nacional, en el 112 català, dos acords més d’interconnexió de dades i la creació d’una comissió mixta per poder estudiar la presència de la policia catalana en la base de dades de l’Europol. Una Junta de Seguretat, doncs, que, tot i els importants acords que es van prendre, va quedar curta. I va quedar curta perquè l’accés dels Mossos d’Esquadra a la base de dades de l’Europol, una de les grans demandes de la policia catalana, amb el suport de les seves homòlogues europees, va quedar supeditada a la voluntat política del govern espanyol. L’acord d’ahir és que una comissió ho estudiarà, i vist el grau de compliment dels compromisos de l’Estat espanyol amb Catalunya... A més, queda curta perquè el ministre no va validar la convocatòria de 500 mossos. Només en va acceptar 50 i va supeditar la resta al que digui la Hisenda de Cristóbal Montoro.

L’Estat espanyol ha mantingut durant vuit anys una actitud irresponsable que s’ha fet més greu en els darrers anys davant l’augment de l’amenaça terrorista. El fet que el president Carles Puigdemont donés un cop de puny sobre la taula i convoqués, unilateralment, la Junta de Seguretat de Catalunya pel dia 3 de juliol i la feina que ha fet el conseller de Justícia, Jordi Jané, és el que ha obligat l’Estat a moure fitxa i pactar la reunió d’ahir. Si Puigdemont no l’hagués convocada, ahir no hi hauria hagut reunió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia