Editorial

Oferta socialista poc creïble

La proposta socialista per refer ponts amb Catalunya i evitar que aquesta faci el seu camí cap a la independència que divendres es va presentar és poc creïble, insuficient, no té prou suport per tirar endavant i, evidentment, arriba molt tard, quan la majoria de catalans ja han desconnectat d’Espanya, només tenen ganes de votar en el referèndum de l’1-0 i començar a construir un nou estat.

És poc creïble i, d’altra banda, insuficient, perquè no hi cap garantia, ni que en el socialisme espanyol mani un regenerador Pedro Sánchez, ni que el PSOE faci ara el que no ha fet quan ha manat i amb majories absolutes prou àmplies. I no és que no solament no fes res per millorar el finançament, les infraestructures i per protegir la cultura i la llengua catalanes, sinó que tot sovint hi va actuar en contra. Retallant l’Estatut sorgit del Parlament, malgrat les promeses del president Rodríguez Zapatero de no tocar-lo, perpetuant l’espoli fiscal, no invertint en infraestructures –bona part del dèficit al corredor mediterrani és culpa socialista i, evidentment, no fent res –o molt poc– per promoure i defensar la llengua –amb dèficits en molt àmbits, com el judicial i l’etiquetatge– i la cultura –inexistent en els mitjans de comunicació espanyols, per exemple.

Que el PSOE sigui ara per ara a l’oposició encara resta més credibilitat a una proposta que necessita el suport del PP i de C’s per poder avançar mínimament. Això, sense obviar que bona part dels ‘barons’ territorials socialistes s’oposaran, com han fet sempre, a qualsevol mesura que afavoreixi Catalunya. Més que fer volar coloms, doncs, el que podria fer el socialisme és respectar el dret a decidir dels catalans i donar suport al referèndum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia