Editorial

Determinació al carrer i en el govern

Desenes de milers de persones van sortir, de nou, ahir al carrer per defensar les institucions de Catalunya, defensar el dret a votar l’1-0 i, de manera específica, reclamar l’alliberament immediat de les catorze persones detingudes en la macrooperació de la Guàrdia Civil de dimecres. De fet, la nova concentració d’ahir davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no és res més que l’inici real d’una gran mobilització permanent que ens ha de dur fins l’1-0. Aquest procés va néixer al carrer i va obligar els polítics a empènyer, però ara, amb detencions i multes milionàries, aquests noten el suport, també permanent, de la gent. I és que, a banda de la concentració davant del TSJC, cada dia els ciutadans acompanyen els alcaldes a declarar davant la fiscalia i diumenge se celebrarà un altre acte multitudinari, en aquest cas davant de cada ajuntament del país. Mobilitzacions que com més unitàries siguin en les seves convocatòries, més força donaran als seus organitzadors.

I aquesta fermesa al carrer es veu acompanyada per la fermesa del govern, que ahir mateix, a través del mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va fer públic on podrà votar cada ciutadà del país. Una determinació que també van expressar ahir diferents membres del govern català que van deixar clar que l’operació judicial i policial de dimecres no aturarà el referèndum. A més, ahir també va ser un dia farcit d’opinions de mitjans de comunicació de prestigi i de polítics europeus que reclamaven a Mariano Rajoy que cerqués una solució política a un problema polític, una demanda que Catalunya ha fet en els darrers anys. Europa no entén que es pugui definir com il·legal una votació democràtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia