Editorial

El camí per recuperar les institucions

Després de la victòria indiscutible de les forces independentistes en les eleccions del 21 de desembre passat, ara toca, ja des d’avui, posar-se a treballar per a la recuperació de les institucions, arrabassades mitjançant una interpretació peculiar, que en els propers mesos sabrem si és legal, de l’article 155 de la Constitució. A hores d’ara, el Parlament està dissolt, el president de la Generalitat és a l’exili i el vicepresident a la presó i la mateixa Generalitat està en mans d’un partit polític, el PP, que ha obtingut quatre diputats en els darrers comicis. En vista de tot això, els contactes entre els partits independentistes que s’inicien avui s’han de produir amb la màxima responsabilitat per poder arribar a acords que permetin gestionar aquesta complexa situació.

El govern de Mariano Rajoy seguirà, ben segur, usant totes les estratègies possibles per entorpir que Catalunya tingui un govern legítim i és molt probable que jugui a accelerar els terminis legals. En vista d’això, els partits sobiranistes han de jugar les seves cartes amb intel·ligència i seny. No cal córrer, cal arribar a enteses que facin possible l’horitzó de continuar treballant en favor del que els catalans van decidir en el referèndum de l’1 d’octubre, la formació d’una república catalana. Opció que va ser ratificada, de nou, amb la majoria absoluta dels partits independentistes el 21-D passat. I cal també seguir instant Rajoy a acceptar els resultats sorgits de les urnes i a començar a posar fil a l’agulla a la solució definitiva del conflicte acceptant el dret a decidir dels catalans. Som on som per la incapacitat del govern de l’Estat de cercar una solució dialogada, que des de Catalunya sempre s’ha demanat, a un conflicte polític. Cal no oblidar-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia