Editorial

El PP i la vergonya del TAV valencià

Els ridículs de l’Estat espanyol poden fer molta gràcia, però no hem d’oblidar que, malauradament, costen molts diners als contribuents. És el cas del TAV entre València i Castelló, estrenat aquest dilluns amb tots els honors per Mariano Rajoy però d’una manera vergonyosa, després que quedés en evidència que no assoleix l’alta velocitat ni de lluny i que una avaria el fes quedar aturat gairebé mitja hora mentre l’avançaven trens de rodalies i altres combois. El govern del PP no ho vol reconèixer, però els 100 milions d’euros invertits en aquest tram es poden considerar llençats a les escombraries i només serviran, bàsicament, als interessos dels viatgers que, provinents de Madrid amb TAV, s’estalviaran de fer parada per arribar a les destinacions turístiques de la Costa dels Tarongers. Que no servirà per millorar la connexió entre València i Castelló va quedar demostrat ahir quan cap viatger –cap!– va comprar un bitllet per viatjar al TAV que uneix les dues capitals valencianes.

El nou TAV València-Castelló posa de manifest també que el PP continua apostant per una xarxa radial d’infraestructures, tal com ja va fer el PSOE quan governava, abans que donar prioritat a línies que, com per exemple el corredor mediterrani, comuniquin els territoris que més ho necessiten i que poden aportar un més gran nombre de viatgers i, sobretot al tram entre el País Valencià i Catalunya, un gran volum de mercaderies. La política espanyola continua menyspreant la comunicació entre Barcelona i València i manté així més distanciats encara els dos països germans. El fet que encara hi hagi una sola via en un llarg tram a les comarques de Tarragona o que el corredor mediterrani estigui a les beceroles és la prova més evident de tot plegat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia