Editorial

L’Arcàdia del senyor Millo

El balanç triomfalista que el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va fer ahir de l’aplicació de l’article 155 diu molt del valor nul que el govern espanyol que representa atribueix a l’autogovern de Catalunya i al caràcter democràtic de les seves institucions, i també permet constatar amb claredat l’escàs respecte que La Moncloa té pels ciutadans de Catalunya i els seus interessos i necessitats.

La “normalitat” reconquerida del senyor Millo deu ser haver despatxat 257 professionals de l’administració per motius polítics, com li ha passat a la cap de comunicació dels Mossos pel fet de criticar al seu Twitter personal la sentència de La Manada; o no defensar la llei catalana que garanteix la sanitat per a tothom davant el TC; o prendre decisions polítiques pròpies d’un govern elegit –com ara donar llicències per a l’extracció de corall vermell malgrat la moratòria de la Generalitat– encara que la ciutadania li hagi concedit només 4 escons del Parlament; o perdre ajuts del ‘plan de vivienda’ estatal; o perjudicar tota classe d’entitats, com ara el Telèfon de l’Esperança, la Federació de Sords, l’hospital d’Igualada, els bombers o els casals catalans a l’estranger, aturant totes les subvencions; o frenar el pla de fosses del franquisme; o liquidar tota acció exterior; o imposar burocràcia extra a Salut per comprar material hospitalari, i un llarg etcètera.

El 155 que s’ha aplicat és des del punt de vista polític abusiu i autoritari i suposa una mutilació de l’autonomia catalana des de dins i des de fora, que dilapida el poc crèdit que li restava a l’anomenat estat autonòmic. La seva aplicació ha perjudicat la població catalana en tots els sentits. Si això és el que es pretenia, el triomfalisme del senyor Millo està plenament justificat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia