Editorial

El PP afronta una profunda crisi interna

La dimissió de Rajoy després de la moció de censura ha enfonsat el PP en una profunda crisi que ha fet emergir la pugna successòria que es coïa a l’interior del partit a foc lent amb rivalitats com ara les que han mantingut Soraya Sáenz de Santamaría i Dolores de Cospedal. L’exvicepresidenta, que ha conreat moltes enemistats, ha intentat guanyar terreny usant el poder que li donava el càrrec però perd molta força un cop cessada. I Cospedal surt tocada de la sentència del cas Gürtel com a màxim responsable del PP després de Rajoy. El president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, emergeix d’aquesta manera com a principal candidat a liderar el partit. Aparcada la successió a dit, seria positiu una elecció al més directa possible de les bases.

El PP ha d’afrontar la greu crisi que travessa amb celeritat mirant de reüll les eleccions europees, municipals i autonòmiques que se celebraran d’aquí a un any. El poder ha tapat la debilitat territorial del PP, que el 2015 va perdre l’alcaldia de Madrid, entre moltes altres, i governs com ara el del País Valencià, les Illes Balears, Castella-la Manxa i Extremadura. Sense el govern de l’Estat, i gairebé desaparegut a Catalunya i el País Basc, si l’any vinent el PP no recupera algun d’aquests territoris i amb un govern de la Comunitat de Madrid que trontolla després del cas Cifuentes, la situació del partit es pot convertir en crítica en vista de l’ascens de Ciutadans.

És urgent per al PP apaivagar la crisi amb un relleu que no sigui cosmètic, renovi profundament les estructures del partit, incorpori posicions més flexibles que el treguin de l’actual radicalitat i aïllacionisme i netegi de dalt a baix la corrupció. El fracàs en aquest objectiu, ras i curt, pot ser una veritable desfeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia