Editorial

Segon cop judicial al PP

El Partido Popular ha quedat assenyalat, per segona vegada en menys de vint dies, per una sentència condemnatòria relacionada amb el finançament il·legal del partit i la corrupció. A finals de maig la primera sentència Gürtel acreditava que el PP s’havia beneficiat de diner públic obtingut de forma irregular a través d’un sistema de corrupció institucional, i també constatava l’existència d’una caixa B i una comptabilitat paral·lela almenys des de 1989. I ahir, l’Audiencia Nacional va condemnar la cúpula del PP valencià en el judici de la trama Gürtel valenciana, considerant provat el finançament il·legal del partit llavors dirigit per Francisco Camps, que va pagar actes electorals amb diner negre i factures falses d’empreses amb contractes amb l’administració.

La sentència dona un segon cop duríssim a la credibilitat del PP com a formació política, perquè demostra que el finançament il·legal del partit en cap cas no és un fet puntual, ans al contrari, era una pràctica sistemàtica que es produïa tant a la seva estructura d’àmbit estatal com a la territorial, en aquest cas la valenciana. També confirma l’existència de la famosa caixa B tants cops negada pels dirigents del partit i ja acreditada, de moment, per dues sentències judicials.

El que eren sospites de corrupció ara ja són sentències, que de moment han ocasionat la pèrdua del govern d’Espanya en benefici del PSOE de Pedro Sánchez, el final sobtat del lideratge de Mariano Rajoy al capdavant del partit i una nova davallada en les enquestes publicades. L’enfonsament és un fet inexorable i convé no oblidar que encara estan pendents el segon judici de la trama Gürtel, els casos Púnica, Lezo i altres sumaris de corrupció que afecten el PP. Caldrà alguna cosa més que elegir un nou president per aspirar a recuperar la imatge del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia