Editorial

El lideratge de Casado, al Suprem

L’anomenat cas Màster amenaça seriosament el nou president del PP, Pablo Casado, de la mateixa manera que fa un parell de mesos es va emportar la presidenta de la Comunidad de Madrid Cristina Cifuentes. La jutgessa que instrueix la causa considera que la Universitat Rey Juan Carlos I va “regalar” a Casado el seu màster de dret autonòmic; hi veu indicis de delicte per suborn impropi i prevaricació administrativa, i ha enviat al Tribunal Suprem el cas, que implica tres companyes de màster del líder del PP imputades pel mateix delicte.

El Suprem decidirà, però que el cas hagi arribat tan lluny un cop vistos els fets, analitzades les proves i escoltats els testimonis debilita enormement la credibilitat de Pablo Casado, que ha negat, tants cops com li ho han preguntat, haver comès cap il·legalitat, ni cap incorrecció, cosa que també va fer Cifuentes fins al mateix dia de la dimissió i l’adeu a la política. Certament, la presumpció d’innocència és un dret que assisteix Pablo Casado i també, per cert, els independentistes catalans empresonats o exiliats.

L’evolució d’aquest cas, acorrala cada cop més Casado i frena el nou lideratge del partit majoritari al Congrés a menys d’un any de les eleccions municipals i autonòmiques. Pot sorprendre la falta d’autocrítica del jove polític investigat, de la cúpula del PP i de la militància que fa poques setmanes li va donar suport a les primàries del partit, confiats que sortiria indemne d’aquesta acusació. Però no és una actitud nova, i té a veure amb l’aposta pel tot s’hi val per arribar al poder i per mantenir-lo i a una certa percepció d’impunitat per aconseguir-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia