Editorial

La fiscalia, a remolc de l’unionisme

Després d’un cap de setmana en què bona part de la crònica política catalana ha estat marcada per la descarada manipulació feta per Cs i el PP i pels mitjans que els donen suport de l’agressió a una dona al parc de la Ciutadella que, a manca d’una investigació més profunda, s’ha demostrat que no obeïa a motius polítics, la Fiscalia Superior de Catalunya va intervenir ahir de ple en la polèmica oberta per l’unionisme sobre la presència de llaços grocs a l’espai públic atacant directament els Mossos d’Esquadra. La investigació de la fiscalia es recolza, d’altra banda i de manera sorprenent, en un escrit presentat per un exdiputat de Cs, el partit que més ha batallat aquestes últimes setmanes contra els llaços grocs, potser perquè és en la confrontació, en la manipulació i en l’exabrupte on la formació d’Albert Rivera ha vist una sortida a l’atzucac polític en què s’ha situat després de fa uns mesos.

Amb la seva acció, la fiscalia també dona suport a les tesis unionistes que mantenen que els Mossos han prevaricat actuant contra aquells que retiren els llaços grocs perquè aquests estarien emparats per la sentència del TSJC del juliol sobre la neutralitat dels espais públics, obviant que si Interior els ha obert diligències en diferents poblacions ha estat per danys en el domini públic i també per les armes blanques i estris que portaven. Aquesta connivència de la fiscalia amb l’unionisme resulta encara més sorprenent quan des de cap fiscalia catalana s’ha actuat encara en cap cas per les múltiples agressions denunciades per l’independentisme que, a diferència de la d’aquest dissabte, no ofereixen cap dubte. La neutralitat que tant reclamava ara fa una setmana la fiscal general de l’Estat està del tot qüestionada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia