Editorial

Mentides, repressió i electoralisme

L’unionisme ha engegat una ofensiva en tota regla per reprimir aquella part de la ciutadania que de forma pacífica i democràtica fa ús del seu dret a la llibertat d’expressió col·locant llaços grocs i altra simbologia que reivindica l’alliberament dels presos polítics. L’operació, clarament orquestrada i organitzada, té dues fases: primer, la construcció d’una gran mentida entorn a suposats problemes de convivència quan de fet el que s’ha donat fins ara són agressions feixistes contra sobiranistes. Per exemple, amb la manipulació política i informativa de determinats incidents com la disputa que va succeir al parc de la Ciutadella sense motivació política. I en segon lloc, hi ha la repressió desplegada pels aparells de l’Estat, amb una clara intencionalitat intimidatòria contra el sobiranisme. La insòlita detenció d’una persona practicada per la Policía Nacional en relació amb l’incident del parc de la Ciutadella, o la investigació de la fiscalia contra els Mossos que intenten posar fre als escamots unionistes d’encaputxats armats en són només dos exemples.

L’estratègia unionista té una terrorífica finalitat que és la d’atemorir la població perquè abandoni la reivindicació i invisibilitzar la vulneració de drets i l’existència de presos polítics. I en paral·lel s’hi suma l’execrable instrumentalització electoralista que pretenen fer partits com Cs o el PP. I resulta preocupant la connivència del govern espanyol de Pedro Sánchez amb aquesta estratègia. Portar la qüestió a la Junta de Seguretat és alimentar la tergiversació de la realitat, quan el que haurien de fer és controlar l’actuació de membres de les seves forces de seguretat que cometen agressions a ciutadans o practiquen detencions com la d’ahir sense una clara empara legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia