Editorial

Un Onze de reafirmació i per construir

La commemoració de l’Onze de Setembre d’avui aglutina dues lluites que són indestriables: la defensa dels drets col·lectius que el conjunt de Catalunya té com a nació i que emanen de la seva sobirania nacional, però també, alhora, la salvaguarda dels drets civils individuals que milers de catalans han vist trepitjats per l’actuació de la policia espanyola i la persecució judicial desfermada en contra de la llibertat d’expressió i de les llibertats polítiques en molts casos. I que té com a màxima i més cruenta expressió l’empresonament i l’exili dels principals dirigents polítics i socials independentistes. La Diada d’aquest any serà, en tots els actes, també els institucionals, una ferma reafirmació de la sobirania nacional i una forta reivindicació per exigir l’alliberament dels presos polítics.

La manifestació convocada per l’ANC, juntament amb Òmnium i l’AMI, tornarà a marcar la Diada amb una Diagonal plena a vessar si atenem els prop de mig milió de persones ja inscrites amb què parteix la convocatòria, que porta per lema ‘Fem la República catalana’. L’Onze de Setembre connecta històricament amb les aspiracions nacionals de Catalunya sotmeses amb la desfeta del 1714. Però la Diada d’aquest any beu directament, a més, del recent mandat emanat del referèndum de l’1 d’octubre. Una consulta democràtica que va ser impulsada per les institucions del país, defensada per la ciutadania i brutalment reprimida per l’Estat espanyol. Catalunya viurà avui un Onze que arrela en la història però que vol guanyar el futur. Reivindicatiu però sobretot de defensa dels drets dels catalans en què la República és ja un objectiu democràtic irrenunciable i la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, una exigència inqüestionable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia