Editorial

Decebedor balanç de Sánchez

El balanç fet ahir pel president del govern espanyol va ser decebedor. Pedro Sánchez va avaluar positivament els set mesos que fa que és a La Moncloa, i probablement és una anàlisi encertada pel que fa a polítiques socials, com la millora a les pensions, l’increment del salari mínim i altres mesures impulsades pel govern del PSOE. I fins i tot és real el canvi de clima en les relacions entre els governs espanyol i català que Sánchez va poder justificar amb les nombroses reunions bilaterals celebrades entre conselleries i ministeris. Però Sánchez va tornar a evitar el pas de la retòrica del diàleg a les propostes concretes pel que fa al conflicte amb Catalunya. Encara pitjor, el president espanyol no només no té un projecte per a la majoria dels catalans, sinó que menysprea les propostes que se li fan des de la part catalana, com és el document amb 21 punts que li va lliurar el president Torra.

Sánchez va justificar bé ahir la regeneració que va suposar la moció de censura per fer fora un govern com el del PP ancorat en la corrupció i l’autoritarisme antidemocràtic. Però oblida que aquesta beneficiosa operació, que li va donar la presidència, va ser possible gràcies a la generosa implicació de l’independentisme català malgrat la dura repressió patida. El principal error que pot cometre Sánchez és mimetitzar l’immobilisme que va practicar Rajoy amb la coartada legalista que situa la Constitució com una arma llancívola i un mur infranquejable per a les aspiracions democràtiques de la majoria de catalans. Si es manté per aquest camí ni resoldrà res del conflicte amb Catalunya ni disposarà dels suports necessaris per tirar endavant el seu projecte, començant pels pressupostos estatals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia