Editorial

L’impuls del Mobile

El Mobile tanca una nova edició, la catorzena a Barcelona, amb la mateixa sensació d’èxit i satisfacció mútua d’edicions anteriors. Barcelona i Catalunya en valoren un impacte econòmic proper als 500 milions d’euros, els llocs de treball que crea, el valor afegit de la capitalitat mundial del mòbil i les sinergies que aquesta posició genera en el camp de la innovació tecnològica amb vista a l’atracció d’inversió estrangera i a la promoció del centenar d’empreses catalanes que aquests dies hi han participat. I el Mobile valora de Barcelona el seu atractiu, dinamisme i la qualitat dels serveis, que, malgrat l’absència de les VTC o la vaga del metro, continuen seduint les marques, fent créixer les xifres d’assistència i afavorint el negoci.

Aquesta edició ha demostrat, a més, que el MWC ha desbordat clarament la condició de saló del mòbil, el més important del món, per convertir-se en un congrés de la connectivitat i la innovació, gràcies a la irrupció del 5G, amb totes les seves potencialitats i aplicacions en àmbits tan diferents com el de la mobilitat autònoma, la realitat immersiva o en el camp de la salut, on també s’ha constatat el compromís del govern català amb la innovació i la tecnologia amb el programa d’assistència mèdica a distància de les ambulàncies del SEM.

La continuïtat del Mobile és una de les qüestions recurrents abans i després de cada edició. El MWC és una joia cobejada i sempre ha tingut pretendents, però els organitzadors (GSMA) estan satisfets del resultat i també de les perspectives d’evolució i creixement que se li obren ara amb el projecte d’ampliació de la Fira. El contracte vigent, fins al 2023, dona un marge de tranquil·litat, però cal seguir treballant des de tots els àmbits possibles per consolidar i alimentar aquesta relació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia