Editorial

La falsedat del president andalús

El nou president d’Andalusia, el popular Juan Manuel Moreno, es va estrenar a Catalunya el cap de setmana passat, amb motiu la celebració del Dia d’Andalusia, amb un discurs inacceptable, en el qual a més d’arrogar-se de forma absolutament gratuïta i paternalista la representativitat de centenars de milers de catalans d’origen andalús, també va acusar el govern de la Generalitat de “marginar” aquests ciutadans i “trepitjar” els seus drets, tradicions, cultura i llengua, advertint que pensa tenir una presència activa a Catalunya per “exigir” que aquests drets siguin respectats.

Tanta desinformació és descabellada en una persona que ostenta el lideratge del PP a Andalusia i que des de fa unes setmanes és el president d’aquella comunitat. Per tant, l’única conclusió raonable és que utilitza a consciència unes afirmacions manifestament falses en el marc d’una estratègia de demagògia i populisme que busca el benefici polític. Deu pensar, el senyor Moreno, que la barra lliure contra l’independentisme permet atribuir tota classe de maldats al govern de Quim Torra, però la mentida li acabarà passant factura.

Moreno no és el primer que intenta aprofitar la diversitat de la societat catalana per practicar l’etnicisme o denunciar conflictes inexistents, i els seus socis de Ciutadans ho saben prou bé. És una pràctica irresponsable, que no ens cansarem de denunciar i condemnar, perquè només busca la confrontació, ja sigui per motius ètnics, culturals o lingüístics. La societat catalana és integradora per vocació, valora la diversitat com una riquesa i alhora ha fet de la cohesió social un bé superior que l’actual govern de la Generalitat i tots els que l’han precedit han sabut respectar i prioritzar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia