Vehicles elèctrics, una aposta de futur

Els darrers registres revelen que per Barcelona circulen 266.000 motos de les anomenades tèrmiques, és a dir, de les que funcionen amb combustible. I que n'hi circulen només, en comparació, 250 d'elèctriques. Ara, un estudi del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) indica que el 2014 ja hi podria haver 21.000 motos elèctriques circulant per Barcelona. El perquè d'aquest augment espectacular caldria buscar-lo en el fet que Barcelona és una ciutat adient per a aquest tipus de vehicles, però també en el fet que el futur passa per aquí. La substitució dels vehicles de combustió interna –ja siguin cotxes o motocicletes– pels elèctrics significarà una gran reducció de la despesa energètica i també una millora de la qualitat de l'aire de les grans ciutats, un dels problemes més greus de la conurbació de Barcelona.

Fins fa poc, aquesta implantació xocava del tot amb els interessos de les marques automobilístiques, que ara, en canvi, intenten ser-ne capdavanteres. Ara per ara, però, el gran impediment per a la normalització i generalització dels vehicles elèctrics és la manca de punts de recàrrega, que comencen a aparèixer però a pas de tortuga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.