Editorial

Sobren raons per participar en la Diada

Ens situem ja a les portes d’un altre Onze de Setembre i s’acceleren les dinàmiques pels preparatius dels nombrosos actes que cada Diada s’organitzen arreu del país. Amb la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana com a referent des del 2012. Enguany amb el lema “Objectiu independència” omplirà la plaça Espanya de Barcelona i les principals artèries adjacents. Catalunya viu moments de trasbals polític i l’independentisme està immers en un intens debat intern. Però la Diada Nacional de Catalunya és una jornada per posar de manifest la voluntat de ser dels catalans i reivindicar les llibertats nacionals perdudes fa més de 300 anys. Persisteixen les raons de país per participar en una nova mobilització massiva perquè els motius històrics per celebrar la Diada són inherents al fet nacional català. I perquè els objectius que van propiciar la primera gran manifestació de l’ANC el 2012 són vigents i s’incrementen: reivindicar el dret a tenir un estat propi, denunciar l’opressió d’un Estat que aplica a Catalunya un inassumible espoli fiscal i que supura catalanofòbia i ara, a més, evidenciar la repressió contra l’independentisme, que té com a punta de llança els presos polítics i exiliats.

Aquesta Diada ha de ser un clam contra totes aquestes imposicions, un pas més per assolir la independència i una primera resposta a la sentència de l’1-O del Suprem en què cal exigir l’alliberament immediat dels presos i l’absolució. L’11-S ha de tornar a ser enguany una expressió de país al marge de les picabaralles polítiques per fer avinent que la defensa pacífica dels drets fonamentals dels catalans continua sent una sòlida realitat contra la qual s’estavella la intransigència de l’Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia