Editorial

Campanya d’impacte als jutjats

Centenars de ciutadans s’han presentat des de dilluns a primera hora als jutjats de guàrdia de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida per dir que són culpables dels mateixos “delictes” pels quals hi ha nou persones condemnades a cent anys de presó. La resposta de la ciutadania a la campanya impulsada per Òmnium és una nova mostra que hi ha una part molt important de la societat catalana que no està disposada a empassar-se una sentència injusta i inhumana, que ens interpel·la a tots. Si la sedició construïda pel Suprem es basa en la concentració del 20 de setembre del 2017 i en l’1 d’octubre, les desenes de milers de persones que van protestar davant de la conselleria d’Economia i els més de dos milions que van votar en el referèndum també en són responsables. El sentiment de solidaritat amb els presos, la voluntat d’expressar que no se sentin sols, d’acompanyar-los, és probablement el primer argument de l’autoinculpació, però no és pas l’únic.

Les cues davant dels jutjats amb ciutadans que s’autoinculpen tenen el seu precedent en el Col·lectiu d’Avis i Àvies per la Llibertat, de Reus, que van fer-ho el mes de maig passat, mostrant, els primers, que s’ha perdut la por a les represàlies dels poders de l’Estat. Perquè mostrar que la ciutadania ha perdut la por és un altre dels objectius de la campanya, com explicava molt bé a peu de jutjat Pepe Beúnza, el primer objector de consciència al servei militar i ferm practicant de la desobediència civil com a eina transformadora de la societat des de la cultura de la pau. La inculpació massiva pretén causar un impacte en l’estament judicial en tant que responsable d’una sentència que suposa una condemna a drets fonamentals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia