Editorial

Eleccions i pressupostos, com a solució

El president de la Generalitat, Quim Torra, va certificar ahir el que era una evidència per a tothom, que la legislatura actual no té recorregut polític i que s’imposa anar a noves eleccions per aclarir, una vegada més, i ja en són unes quantes els últims anys, el panorama polític català. Les discrepàncies entre els dos socis del govern català, JxCat i ERC, s’han aguditzat aquesta setmana després de la decisió de la mesa del Parlament de retirar l’escó a Quim Torra, que ahir no es va estar d’assenyalar Roger Torrent com un dels culpables d’una situació que portava al límit la legislatura i posava en qüestió la mateixa presidència de la Generalitat. Tot això davant la perplexitat del moviment independentista que, en general, no entén de baralles partidistes i que desitjaria un clima d’unitat d’acció.

Torra va condicionar la convocatòria d’eleccions a l’aprovació dels pressupostos, per a la qual sí que hi ha acord entre els dos socis, més els comuns. Una decisió del president que destaca per posar a davant els interessos de país. És evident que Catalunya necessita nous pressupostos i que un nou retard en aquest sentit seria molt perjudicial per a molts sectors. Cal no oblidar, però, que tot plegat està condicionat per un poder judicial que en els propers dies tindrà a les seves mans inhabilitat definitivament el president català.

La crisi de govern posa en evidència, si ja no era prou clar, la diferència, i la incompatibilitat, de les estratègies dels dos grans partits amb vista al futur del procés independentista. Els mesos que vindran abans de les eleccions han de servir perquè tothom posi sobre la taula les seves propostes i que, al final, decideixin els ciutadans, com és lògic en qualsevol democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia