Editorial

Continua la repressió judicial

L’Estat espanyol no atura la repressió judicial contra l’independentisme. Ni enmig d’una greu epidèmia vírica com la que estem vivint aquests dies, el poder judicial espanyol no deixa de ser aquell martell repressor que es va engegar poc abans del referèndum de l’1-O i que, amb múltiples causes i en diferents tribunals, continua colpejant amb duresa molts dels dirigents polítics que, seguint el mandat del poble, van tirar-lo endavant, però també molts ciutadans anònims que van donar-hi suport o que, amb posterioritat, van participar en les nombroses protestes per l’actuació del govern espanyol. Ahir, els va tocar a anar declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) als diputats i ex-alts càrrecs de la Generalitat Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, a qui s’acusa de greus delictes i es demana indemnitzacions milionàries per haver participat en l’organització del referèndum. Jové i Salvadó van rebre ahir davant el TSJC el suport de tot l’independentisme en una expressió d’unitat que, malauradament, cada cop es veu menys.

El processament dels dos ex-alts càrrecs demostra, un cop més, l’arbitrarietat de la justícia, que no dubta a acceptar una investigació policial prospectiva plena d’irregularitats i que, a més, es deslliga de manera incomprensible d’altres causes judicials sobre l’1-O, tal com passa, per exemple, amb el judici a la cúpula policial. Tot plegat crea indefensió en Jové i Salvadó, que veuen, un cop més, com els seus drets més bàsics són vulnerats. En el cas de Jové, sorprèn encara més tot plegat perquè forma part de la taula de diàleg amb el govern espanyol. Tota una incongruència més, producte d’haver-se judicialitzat una qüestió que és totalment política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia