Editorial

Mesures clau contra la pandèmia

L’avanç implacable de la pandèmia del coronavirus a Catalunya va portar ahir les autoritats catalanes a establir noves mesures de contenció, més extremes que les establertes fins ara, entre les quals hi ha el tancament de llars d’infants, escoles, instituts i universitats. Una decisió que té greus afectacions en la vida familiar i laboral de centenars de milers de catalans, impensable només fa uns dies, però que, a hores d’ara, s’entreveu del tot necessària per aturar la propagació de les infeccions. La Generalitat cerca, així, mitigar el previsible col·lapse del sistema sanitari català i endarrerir el màxim possible l’abast de la pandèmia al país.

El tancament de les escoles podria ser, segurament, un primer pas per a mesures més excepcionals, com ara el confinament de tots els ciutadans als seus domicilis, que ja s’han aplicat, amb cert èxit, en països com la Xina i Itàlia i que també s’aplicaran segur en altres indrets d’arreu del món. Unes mesures que trasbalsaran encara més la vida quotidiana i, sobretot, l’economia del país, ja prou tocada des de fa dies per l’avanç imparable de la pandèmia.

Els ciutadans hauran de seguir les ordres del govern, com les nombroses recomanacions sanitàries que s’han fet públiques, tot evitant, en la mesura que sigui possible, que el pànic els mogui, com ja ha passat, a fer compres de manera compulsiva en botigues i supermercats. La gent segur que farà cas de les directrius de les autoritats, però tant el govern català com l’espanyol han de tenir ben clar que no els poden fallar. Per això caldrà habilitar amb rapidesa totes les compensacions econòmiques anunciades, i més que en caldran, perquè aquesta crisi no l’acabin pagant els de sempre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia