Editorial

Una gestió deficient

La pandèmia de la Covid-19 està sent una prova d’estrès per al conjunt de la societat i, òbviament, també per als governs que han de gestionar una situació que és excepcional, dinàmica i també dramàtica per la seva mortalitat. No obstant això, i assumint que el pla compartit és vèncer el virus, fer-ho com més aviat millor, salvar el màxim de vides i pal·liar tant com es pugui els estralls en l’economia del país i dels seus ciutadans, és obligat posar el focus en les deficiències evidents que cada dia mostra la gestió del govern espanyol en la seva gestió de la crisi.

L’inici de la desescalada ha tornat a posar en relleu la improvisació en què s’ha instal·lat el govern de Pedro Sánchez a l’hora de decidir, executar i comunicar les mesures que pren, i els problemes que aquesta manera d’actuar origina. Ahir, la mascareta era obligatòria en el transport públic, però els farmacèutics no estaven previnguts i les mascaretes repartides ‘in situ’ pel govern no passen els controls de seguretat. Un altre exemple és la comunicació, diumenge a la tarda a través del BOE, de les condicions d’una reobertura de comerços, ahir dilluns, que en la majoria de casos va ser inviable.

El que resulta greu, més enllà d’incomoditats, dubtes i desconcert, és la inseguretat sanitària dels ciutadans, la inseguretat jurídica d’empresaris i treballadors en el cas dels ERTO en marxa i el caos que provoca posar dates als canvis de situació sense saber qui, com o en quines condicions serà efectiu. Decidir a última hora i comunicar malament és un ‘modus operandi’ inacceptable que crea problemes importants a la població afectada i que sembla que tornarà a repetir-se amb el retard a considerar les regions sanitàries, i no les províncies, com a referència per al desconfinament dels diversos territoris amb seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia