Editorial

El fals diàleg del govern espanyol

El govern espanyol i els partits que el formen no desaprofiten cap oportunitat per erigir-se públicament en defensors de la mesa de diàleg amb el govern català, un ens creat a partir del reconeixement de l’existència d’un problema polític entre l’Estat i Catalunya i de la voluntat de trobar-hi solucions polítiques que rescatin el conflicte del corró judicial en què es troba. Tal reconeixement i tal voluntat constitueixen el fet diferencial del govern progressista que presideix Pedro Sánchez respecte al govern reaccionari que presidia Mariano Rajoy, principal instigador de la persecució judicial que ha produït nou presos i sis exiliats polítics, a banda de desenes d’encausats més. La fiscalia general de l’Estat designada pel govern del PP va iniciar les hostilitats judicials contra el procés sobiranista l’any 2017 i, quasi tres anys després, la fiscalia general de l’Estat designada pel govern del PSOE i Podem les manté ben obertes en tots els sentits. Perquè és la fiscalia, qui s’ha oposat a tots els permisos reglamentaris atorgats fins ara als presos independentistes i la que ahir mateix va recórrer contra la concessió del tercer grau enviant la qüestió al Tribunal Suprem. També és la fiscalia, en aquest cas la branca anticorrupció, la que acaba d’obrir diligències contra la CUP per la seva campanya a favor del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. I també és la fiscalia, en aquest cas la del Suprem, qui desqualifica la decisió judicial que denega l’extradició de Lluís Puig a Espanya.

I, mentre passa això en l’àmbit judicial, en el polític veiem com la vicepresidenta del govern de Pedro Sánchez, Carmen Calvo, ha traslladat al primer ministre francès, Jean Castex, el malestar del govern espanyol perquè el president Puigdemont hagi circulat lliurement per França, a l’empara de la Justícia i el Parlament de la UE. El temps dirà si la mesa de diàleg té algun paper en la resolució del conflicte entre Catalunya i l’Estat, però a hores d’ara només ha servit perquè el govern de Pedro Sánchez pugui enganyar tothom emmascarant la seva nul·la voluntat de dialogar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia