Editorial

Un inici de curs amb deures per a tothom

Més d’un milió i mig d’alumnes comencen demà un curs marcat per la incertesa provocada per la Covid-19. El greu impacte de la pandèmia en tots els àmbits de la societat i arreu del món ha demostrat que el risc zero no existeix i, per tant, és lògica la preocupació i els dubtes de les famílies i del professorat davant l’aplicació d’uns protocols que s’hauran d’anar adaptant a l’evolució de la pandèmia. Encara queda molt per aprendre sobre un coronavirus que ha canviat la nostra manera de viure fent que moltes coses ja no siguin com les del món d’ahir. La planificació del nou curs escolar podia haver estat, segurament, millor i haver-se fet amb més antelació per mitigar la sensació de provisionalitat, per conciliar posicions amb els diferents sectors de la comunitat educativa i per augmentar els vincles entre l’escola i les famílies, sobretot amb les mes desfavorides, perquè cap alumne torni a quedar despenjat del sistema educatiu. El ball de xifres sobre la ràtio per classe, sobre els nous docents a contractar i sobre els milions d’euros a invertir, així com l’aplicació correcta dels ‘grups bombolla’, molt més complicada als instituts que a infantil o a primària, són qüestions que han generat discrepàncies i continuaran provocant polèmica els propers dies. El començament del curs no serà fàcil. Hi haurà casos positius, grups en quarantena i, segurament, es produiran alguns desajustaments en l’aplicació dels protocols, com reconeix la mateixa Generalitat.

És una tasca col·lectiva assumir la complexitat actual i fer-ho amb la màxima responsabilitat i perseverança. L’escola, com un dels grans espais de convivència, ha de ser capaç de transmetre als alumnes un model de comportament cívic davant la Covid que arribi a les famílies. I la societat ha d’entendre que si es vol preservar el dret a l’educació i reduir els casos positius a les escoles i instituts, cal mantenir la taxa comunitària de transmissió tan baixa com sigui possible. En aquesta arrencada de curs hi ha deures per a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia