Editorial

Inici de curs amb deures

L’inici del curs escolar és una bona notícia per a tothom, per als mateixos centres, el professorat, la comunitat educativa, el govern i la societat en general, però sobretot és una gran notícia per als alumnes, nens i joves, que fa pel cap baix sis mesos que estan separats de les aules, dels mestres i dels companys, i que han vist clarament alterat el seu dret a rebre la millor educació possible. És cert que les condicions no són ideals, perquè les mesures restrictives derivades de la pandèmia de Covid-19 ho condicionen tot i perquè el risc alt de rebrot no dona tranquil·litat ni a les famílies, ni als professors, per posar tots els sentits en l’educació dels més joves. També és cert que la indefinició del govern de l’Estat respecte a l’ajut als pares que hagin de deixar la feina per fer quarantena o aïllament preventiu amb els seus fills tampoc ha permès a les famílies rebre aquest inici de curs amb la confiança que seria exigible.

Cal constatar que l’esforç de les escoles per adaptar-se a les directrius de les conselleries de Salut i Educació en termes de prevenció de contagis ha estat superlatiu amb relació als mitjans disponibles, però no serà suficient per evitar contagis i suspensions temporals de grups. En primer lloc, perquè les escoles no es poden escapar del context sanitari que afecta tota la societat, i, en segon lloc, perquè els recursos extraordinaris destinats a les escoles no han estat prou per garantir ràtios mes baixes d’alumnes per classe. I tampoc serà prou per mantenir la qualitat de l’atenció que oferien les escoles abans de la pandèmia, per la incidència que les restriccions i la insuficiència de docents i d’espais tindrà en l’oferta d’ensenyament especialitzat, de matèries optatives, d’aules d’acollida o d’apadrinaments, entre altres. El sotrac, doncs, està garantit i cal assumir-ho amb la mateixa responsabilitat amb què cal continuar exigint a les administracions el màxim esforç per assignar recursos addicionals a l’escola i aconseguir les condicions que permetin al conjunt dels estudiants del país progressar com caldria mentre duri la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia