Editorial

Díaz Ayuso, Sánchez i el desgavell de Madrid

Si no torna a haver-hi un gir de guió en el lamentable torcebraç que mantenen el govern de la comunitat de Madrid i el govern espanyol amb la gestió de la pandèmia com a excusa, Díaz Ayuso complirà les mesures restrictives publicades ahir al BOE. De fet, ha dit que les acatarà i, al mateix temps, que les portarà als tribunals. “Aquest govern no està en rebel·lia i complirà totes les ordres, però anirem als tribunals per defensar els interessos legítims dels madrilenys”, ha dit la presidenta de Madrid. No ens han d’estranyar aquestes paraules perquè tant ella com els seus consellers s’han referit repetidament al govern català i als independentistes sense venir a tomb per amagar les seves vergonyes. D’altra banda, de tots és coneguda la tendència del Partit Popular a portar als tribunals allò que no saben o no volen resoldre per la via política o simplement administrativa. Fa la impressió, documentada, que s’hi troben còmodes, als jutjats.

De tota manera, que els arguments de Díaz Ayuso no ens sorprenguin no vol dir que no siguin greus. Són l’expressió de la irresponsabilitat i el cinisme de la política de baixa estofa que ha practicat la dirigent popular, si més no, en la gestió de la crisi provocada per la Covid-19. No es pot esperar gaire res més de qui fins i tot ha mentit a l’opinió pública respecte a les dades de la pandèmia per justificar les seves polítiques. Ha tingut el suport entusiasta de Pablo Casado per fer passar els interessos partidistes al davant de la salut de les persones i, també, de l’activitat econòmica que diu que vol preservar. Perquè la dilació en les mesures restrictives quan les dades són tan escandaloses ataca la salut pública, és clar, però també l’economia. Ara bé, la greu irresponsabilitat de Díaz Ayuso no eximeix tampoc Pedro Sánchez i el seu executiu, que també han jugat a la política de banderes i no han actuat amb la celeritat i la determinació que requeria –i que encara requereix– la situació de Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia