Editorial

El suport al sector de la restauració

Les noves restriccions aprovades pel govern per frenar la segona onada de l’epidèmia de Covid-19 i avalades ahir per la justícia són un cop per a tota la societat, però perjudiquen molt especialment el sector de la restauració, posant en perill la supervivència d’empreses i llocs de treball. La situació és extremadament difícil, perquè l’evolució de la pandèmia obliga a actuar amb aquesta determinació i contundència, i tant els responsables de Salut com els experts en la matèria avisen que no n’hi haurà prou amb els quinze dies de vigència de les mesures per controlar la transmissió social del virus i evitar una nova saturació del sistema de salut. En aquest sentit, el tancament de bars i restaurants no responsabilitza el sector ni aquells qui hi operen; el que fa és treure de l’equació un dels principals escenaris de contacte social i de relaxament de l’actitud prudent que tota la població ha de mantenir per no contribuir a l’expansió del virus. Les mesures adoptades busquen òbviament la reducció efectiva del contacte social, però en el fons són una advertència seriosa a la ciutadania, que la situa mentalment a un pas d’un nou confinament si la situació no fa un gir important en les pròximes setmanes.

El govern hauria pogut justificar amb més precisió les mesures i les diferents afectacions, però en definitiva ha respost a la seva responsabilitat amb la salut pública, i el que cal ara és que respongui amb la mateixa diligència i responsabilitat a les urgències que la seva decisió provocarà en un sector tan important. El vicepresident Aragonès va anunciar una partida de 40 milions d’euros, que l’executiu aprovarà dimarts que ve, però és imperatiu que aquests ajuts arribin amb immediatesa, amb transparència i amb suficiència als diferents actors del sector per pal·liar les pèrdues i evitar que es perdin llocs de treball. I és necessari també que el govern espanyol, més enllà d’elogiar les mesures, garanteixi que el mecanisme dels ERTO funcionarà correctament i no deixarà desprotegits treballadors i empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia