Editorial

El missatge immutable de la fiscalia

La fiscalia de l’Estat espanyol continua desenvolupant de manera immutable i inexorable el full de ruta de la repressió contra tot el que envolta el procés sobiranista de Catalunya o tot el que se’n deriva. Pedro Sánchez i el seu govern interpreten el paper de ‘poli bo’, parlant de diàleg, convivència i retrobament amb Catalunya, alimentant el miratge d’una taula de diàleg que resoldrà el problema i jugant la carta de l’indult als presos polítics i una futura reforma del delicte de sedició per blanquejar l’acció de la justícia patriòtica abans que la justícia europea apliqui l’autèntic estat de dret. I, mentrestant, la fiscalia interpreta el paper de ‘poli dolent’, advertint amb una claredat meridiana en cada una de les seves accions que l’Estat no necessita negociar el conflicte polític de sobirania amb Catalunya, perquè pot, perquè és ell qui té la força i els recursos i perquè en té prou amb imposar els termes de la rendició.

Va ser el mateix president del govern espanyol qui va presumir en públic del control de les directrius de la fiscalia per part de La Moncloa i, seguint el seu raonament, la designació de la seva exministra de Justícia, Dolores Delgado, com a nova fiscal general de l’Estat tenia la potestat de reorientar la política de l’“«A por ellos»” promoguda pel difunt fiscal general Maza i continuada per Maria José Segarra, tots dos sota el mandat del PP de Mariano Rajoy. No obstant això, les accions de la fiscalia controlada pel govern del PSOE i Podem no s’han mogut ni un mil·límetre de la línia traçada pels seus predecessors; ans al contrari, han continuat excel·lint en la duresa dels seus plantejaments en tots i cada un dels casos. Els últims, d’una banda, la petició de reobertura del procés ja arxivat pel jutge contra els joves que van tallar l’AP-7 i, d’una altra banda, l’acusació de terrorisme contra els 13 membres dels CDR detinguts en l’operació Judes, als quals el mateix jutge instructor de l’Audiencia Nacional va posar en llibertat fa mesos per absència d’indicis de perillositat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia