Editorial

En mans dels docents

La represa del curs escolar torna a deixar en mans dels equips directius, els mestres i els professors la gestió de les difícils setmanes que comencen, perquè la sisena onada de contagis amb prou feines ha donat senyals d’alentir-se. És positiu que tot el sistema educatiu recuperi la normalitat i de manera presencial, perquè és l’activitat que més marca el pols de la vida diària, però els interrogants sobre el funcionament dels nous protocols d’actuació i sobre el sistema de notificació de baixes laborals i substitució de docents malalts són massa grans. La improvisació que ha marcat l’inici de l’activitat lectiva fa presagiar dificultats per mantenir el desenvolupament habitual del curs durant les pròximes setmanes. Els nous protocols sobre confinament i gestió de les infeccions han arribat tard, a poques hores de la represa escolar, i han afegit complicacions a un procés ja prou complex. El canvi de quarantenes sembla més fixat per evitar el confinament de grups sencers de docència que no pas per recomanació sanitària. Les especificitats de cada protocol d’actuació no han estat a disposició dels directors de centre fins ahir mateix.

El conseller Cambray s’ha compromès a nomenar els substituts de les baixes laborals cada dia, però això no vol dir que la designació sigui efectiva cada dia per als centres afectats, perquè el sistema de notificació i substitució de docents haurà de demostrar una efectivitat que no ha acreditat en anteriors onades. Altre cop quedarà en mans dels docents la gestió d’aquesta complexa situació, com ja van haver de fer i demostrar en l’inici del curs 2020/21. I si bé els docents hauran d’entomar la situació diària en primera instància, les famílies també hauran de suportar la lentitud del sistema a l’hora de rebre les notificacions o els tests gratuïts per als companys de grup en cas de contagi. I també caldrà celeritat, i que els tests no arribin als interessats ja ben entrada, si no acabada, la quarantena setmanal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia