Editorial

L'ANC i Òmnium responen

Les entitats sobiranistes de la societat civil catalana han agafat el guant que els va llançar directament el president Mas, i indirectament els partits favorables a la independència de Catalunya, i han fet un pas endavant per tornar a impulsar el procés amb les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre en el punt de mira. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va sotmetre a votació dels seus afiliats la seva implicació en aquestes eleccions i el sí va obtenir un 96% de suport, encara provisional però aclaparador i força eloqüent. La direcció encapçalada per Jordi Sànchez té ara el mandat per trobar la fórmula de participació que més beneficiï el caràcter plebiscitari del 27-S, sense perdre la neutralitat. En paral·lel, Òmnium Cultural, a través de la seva presidenta, Muriel Casals, va fer la seva aportació per desencallar el procés proposant configurar una llista per la independència sense polítics en actiu, però amb el suport explícit dels partits sobiranistes.

Tant l'ANC com Òmnium, com també l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), han estat el motor del procés sobiranista des de l'activisme social i la mobilització massiva al carrer. Ara els tocarà fer-ho també des de la primera línia política. El primer objectiu és recuperar la iniciativa que els polítics no han sabut mantenir a causa de discussions i interessos partidaris que han restat força i credibilitat al procés. El segon, traslladar del carrer a les urnes la unitat transversal sobiranista. Per aconseguir-ho caldrà trobar aviat la fórmula electoral creïble, sense esquerdes, capaç de reunir el protagonisme de la societat civil amb la responsabilitat dels polítics pensant no només en una victòria el 27-S, sinó també en el govern del 28-S.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia