Editorial

Xifres que desmunten les mentides

El Ministeri d'Economia ha certificat que durant els nou primers mesos d'aquest any la inversió estrangera ha totalitzat els 3.689,7 milions d'euros, xifra que representa un increment del 240% en relació amb el mateix període de l'any anterior. A més, la majoria d'aquest capital que entra a Catalunya és de caràcter productiu. És a dir, que serveix per preparar infraestructures industrials o de serveis i, per tant, són el pas anterior a la creació de llocs de treball. Benvingudes siguin aquestes inversions. Cal reflexionar ara fins a on podrien arribar aquests capitals si Catalunya tingués les infraestructures que reclama eternament.

Madrid també ha registrat un increment notable de inversió estrangera, un fet que, en aquest cas, s'explica perquè moltes empreses prefereixen instal·lar-se en les proximitats del poder. Espanya té encara una economia que depèn molt del que es publiqui al ‘Boletín Oficial del Estado', una poderosa arma en mans del govern, sigui quin sigui el seu color. Els dos fenòmens sumats demostren que no és tant el marc polític el que motiva els inversors, sinó la possibilitat de fer negoci.

Però hi ha encara un altre fet que cal comentar: totes aquestes inversions, a Catalunya, han arribat quan el procés sobiranista estava en auge, la qual cosa demostra que determinats cercles, fins i tot alguns radicats a Catalunya, s'equivocaven quan avisaven que tal impuls democràtic estava perjudicant les inversions. Ho feien per mala fe, per ignorància o per una barreja dels dos factors. Curiosament, els mateixos que han vist com els fets desmenteixen les seves fantasies sobre Catalunya, ara minimitzen les xifres oficials que els contrarien.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia