Editorial

El procés se la juga diumenge

El futur del procés a Catalunya és a mans de l'assemblea de la CUP de diumenge a Girona. Ara no és hora, perquè no hi ha res a fer, de discutir sobre si es podia haver evitat arribar a aquesta situació tan incerta, ni de qui podia haver evitat que s'hi arribés. Ara no és l'hora de mirar enrere per fer recompte d'errors estratègics i buscar responsables. Ara no toca reiterar la pressió sobre els que han de decidir diumenge, ni els retrets contra els que pressionen. Ara és l'hora que la militància de la CUP posi els documents de Junts pel Sí sobre la taula, que analitzi la conjuntura política general i que voti pensant en les conseqüències de votar en un sentit o en un altre. No hi ha més temps. No hi ha més possibilitats sobre la taula.

La proposta feta per Junts pel Sí és un esforç tant d'acostament com de concreció, que pot llimar diferències sense que hi hagi la sensació que cap de les dues parts es rendeix a les exigències de l'altra. Junts pel Sí ha arribat molt més enllà del que voldria i del que recull el programa electoral d'una força instrumental per portar a terme un mandat molt concret en el contingut i diligent en el temps. La CUP s'ha de plantejar si, tenint en compte la proporció de forces, és prudent que tibi més una corda que pot acabar portant a unes eleccions de conseqüències imprevisibles. La investidura d'Artur Mas continua sent un escull força complicat de superar. L'assemblea que s'ha de celebrar diumenge a Girona és molt més que un acte polític d'una sola formació. Tot el país estarà pendent d'una decisió d'uns milers de persones que podria bloquejar el mandat donat farà justament tres mesos per gairebé dos milions de ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia