Editorial

Negociar fins al final de la pròrroga

El president de la Generalitat, Artur Mas, va fer ahir un discurs crític contra la decisió de la CUP de no donar suport a la seva investidura, un fet que va qualificar d'“error de proporcions gegantines” en el sentit que pot aturar o alentir enormement el procés cap a la independència de Catalunya que els catalans havien validat a les urnes el 27-S. Mas va ser contundent en assegurar que Junts pel Sí no farà cap nova oferta a la CUP, però va deixar una porta oberta a mantenir el diàleg fins al darrer moment. I de la mateixa manera que va deixar clar que dilluns convocarà noves eleccions per al 6 de març si no hi ha acord, va mostrar-se disposat a aprofitar els darrers dies per negociar noves propostes.

Les crides a la unitat s'han succeït aquests darrers dies, i que hi hagi molt poques o gairebé nul·les possibilitats no hauria de ser sinònim de deixar d'intentar-ho. Dilluns, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, va referir-se a la negociació com a un partit de futbol, i va fer una metàfora prou eloqüent: cap equip deixa de jugar quan falten dos minuts per acabar un partit que és una final. Doncs ara és el que toca. Malgrat que les posicions puguin semblar preses i irreconciliables, i que el partit sembli acabat, cal aprofitar fins al darrer minut del matx.

L'escenari de noves eleccions és el més probable, però no és l'ideal. I és per això que la responsabilitat de tots els actors, individualment o col·lectivament, és intentar evitar-lo encara que les ferides que s'han generat aquests darrers dies ho facin aparentment impossible. Els catalans ja van anar a les urnes el 27-S i van dir el que van dir. I si cal, hi tornaran i ho tornaran a dir. Però l'acord s'ha d'intentar ni que sigui a la pròrroga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia