Editorial

‘Charlie Hebdo', un any després

Avui fa un any que un atemptat gihadista posava fi a la vida de dotze persones, la majoria d'elles dibuixants, a la seu de la revista satírica francesa ‘Charlie Hebdo'. Els atacants van voler venjar d'aquesta cruel manera les crítiques de la revista al fanatisme religiós i, especialment, als integristes musulmans que els havien amenaçat per haver publicat, anys enrere, unes caricatures del profeta Mahoma. L'atac a ‘Charlie Hebdo' va desfermar una onada de solidaritat arreu del món amb el famós eslògan de ‘Je suis Charlie', que venia a dir que, assassinant uns dibuixants per haver expressat simplement la seva opinió, havien assassinat també un munt de ciutadans més.

Malauradament, un any després d'aquell tràgic atemptat res fa pensar que l'extremisme gihadista no pugui tornar a actuar a París o a qualsevol altra ciutat occidental. I més després de veure la facilitat com van esquivar la vigilància policial i els serveis secrets els terroristes que, ara fa gairebé dos mesos, van sembrar el terror de nou a la capital francesa. El desplegament dels cossos policials i de l'exèrcit i el restabliment dels controls fronterers, així com les mesures d'excepció aplicades poden tenir un important efecte de dissuasió, però el terrorisme gihadista no ha de ser combatut només amb l'autodefensa. Calen, en aquest sentit, noves polítiques per integrar els molts joves desarrelats en barris marginals, on són el blanc perfecte de les xarxes de captació del gihadisme. L'educació i les ajudes socials haurien de ser prioritàries en aquest sentit. Com també hauria de ser clau la fermesa contra aquells països, alguns d'ells aliats d'Occident des de fa temps, que emparen i promouen impunement ideologies que menyspreen la vida i la llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia