Editorial

Un govern que ja va per feina

La presa de possessió dels nous consellers de la Generalitat va inaugurar ahir una etapa política marcada per un doble repte: impulsar la desconnexió amb l'Estat espanyol i demostrar l'eficàcia d'un govern de coalició. Al capdavant de l'executiu, el president Carles Puigdemont va renovar durant el mateix acte el seu compromís, no només de fer les coses bé, sinó de complir un objectiu igualment essencial: saber-les explicar. Aquesta és una responsabilitat que exigirà als membres del govern més fermesa i lleialtat que mai, qualitats que, efectivament, hauran d'afegir a la capacitat pedagògica. Perquè, només si coneixen i entenen bé els passos que vagin fent els seus representants, els ciutadans podran mantenir-se al seu costat en un procés que entra en un dels trams més decisius.

L'acte institucional d'ahir va desenvolupar-se amb el mateix to que Puigdemont va imprimir al debat de la seva investidura i a la seva posterior proclamació: valentia per assumir el lideratge en temps difícils i ganes d'anar per feina. En aquest sentit, una de les feines del nou executiu serà, al marge de fer avançar el procés sobiranista, imprimir a l'acció de govern el gir social que les urnes han demanat. Només cal veure els deures que alguns dels consellers s'han marcat per adonar-se que l'exigència serà alta. Per exemple, en el terreny de la sanitat –en què caldrà buscar fórmules per redreçar les llistes d'espera i compensar les retallades– o en el del treball –en què caldrà donar una nova empenta a les polítiques socials–. Sense oblidar que un altre dels punts forts de la presidència assumida per Puigdemont consistirà a estar ben a prop dels municipis, elements clau en el camí cap a la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia