Editorial

Caminant cap a la república

L'acció política del nou govern de Catalunya inclourà el compromís per afrontar l'emergència social que ens afecta i, tot i que no se centrarà de manera exclusiva en l'impuls del procés sobiranista, durà el país a les portes d'un nou estat. Aquest és el compromís que ahir va assumir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la primera compareixença al ple del Parlament, tan sols una setmana després d'haver-se constituït el nou executiu. Puigdemont, que va tornar a exhibir un to contundent en el torn de rèplica a les intervencions dels portaveus dels diversos grups, va fer també una defensa ferma de la legalitat i la transparència de totes les seves activitats empresarials i va assegurar, “per compromís personal i ètic”, que no pensa dedicar-se tota la vida a la política.

Puigdemont va voler subratllar, d'altra banda, que el govern té garantida l'estabilitat parlamentària, tot i que està obert a ampliar-la a altres grups. Per això, va reiterar la voluntat de diàleg amb totes les forces representades al Parlament català i també amb el nou govern que s'acabi formant a l'Estat espanyol. Pel que fa a la forma com s'ha estructurat el nou govern, el president va defensar la importància de fixar-se més en les polítiques que es despleguin que no pas en la quantitat de departaments creats. En aquest sentit, va assegurar que la protecció del medi ambient serà una prioritat governamental, i va anunciar que la llei del canvi climàtic serà una de les primeres que s'impulsaran. Finalment, va expressar la voluntat de caminar cap a una república al servei de les persones; això sí, sense cap voluntat de llançar-se de caps a un precipici. De bracet amb la seguretat jurídica i aconseguint ingressos que facin viable el full de ruta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia