Editorial

L'hora de la veritat per a Sánchez

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, arriba al debat d'investidura d'avui sense cap certesa de poder-lo guanyar. En les darreres hores, l'estratègia del dirigent socialista no solament ha estat incapaç de sumar el suport de nous partits a la seva candidatura a la presidència del govern espanyol sinó que fins i tot ha sembrat dubtes en l'única formació amb la qual ha aconseguit subscriure un pacte per escrit, Ciutadans. Lluny d'aplanar el camí cap a una majora de progrés destinada a desbancar el Partit Popular del poder, Sánchez veu com l'ambigüitat de les seves propostes genera recels insalvables en formacions que es troben a la seva esquerra –com En Comú Podem i IU– i també en les que es troben a la seva dreta –com el PP i Ciutadans mateix–. Tot indica, doncs, que caldrà anar a una segona volta de les votacions, prevista per divendres, però tampoc aquest sembla un horitzó immediat massa favorable per al candidat.

La fragilitat que envolta la candidatura de Sánchez es va traduir ahir mateix en una reacció contrariada per part del líder de Ciutadans, Albert Rivera, que es va afanyar a aclarir que només se senten obligats acomplir el que ha quedat escrit en el pacte, no pas les interpretacions expansives que en puguin fer els socialistes. Sens dubte, una al·lusió indirecta a la proposta que Sánchez ha fet arribar de manera paral·lela a Podem i que Pablo Iglesias ha menyspreat qualificant-la de maquillatge trampós. Una interpretació similar l'ha fet també En Comú Podem, que hi troba a faltar referències a la qüestió catalana. Mentrestant, Mariano Rajoy continua atrinxerat en la seva indiferència, com si encara fos possible consolidar un pacte que el mantingui a ell com a president.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia