Editorial

Onades de corrupció a València

Una exregidora del Partit Popular del País Valencià, María José Alcón, ha resumit l'essència de la qüestió: “En aquest país, l'únic que funciona és la corrupció.” I no ho ha dit com a assumpció de culpa, sinó com a constatació de com s'han de gestionar els afers. A mesura que afloren més dades, es posa de manifest que el PP havia desenvolupat al País Valencià una presumpta trama de finançament il·legal del partit que no sempre es destinava a les finalitats previstes. La multiplicació d'afers demostra l'existència de la trama.

Als últims mesos han esclatat diversos escàndols, la majoria dels quals gràcies a denúncies i confessions. El penúltim cas és el de Rita Barberá, l'exalcaldessa de València, en el qual hi ha hagut, un cop més, un canvi radical d'actitud del PP. Dimarts al matí, Mariano Rajoy es va declarar satisfet per les explicacions que Barberá va donar del cas del presumpte microblanqueig de donacions a gran escala. Però hores després, el PP, i per primera vegada en la seva història, va decidir obrir un expedient informatiu dels fets, durant el qual Barberá haurà de donar explicacions. Un fet humiliant per a una política que es creia impune i que anirà paral·lel al que passi als tribunals.

De cop, Rita Barberá ha perdut el suport de la direcció del PP, perquè, tot i que sembla que els anteriors casos de corrupció no li han passat cap factura inassumible, no està segur que això s'hagi de repetir en el futur. Sobretot si, com es preveu, esclaten més casos de corrupció. A més, sap que una eventual aliança amb Ciutadans l'obligaria a fer una depuració a fons. I, en tal cas, el PP prefereix fer-la ara i controlar els danys, que no que li vingui imposada per un soci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia