Editorial

Explicacions sobre Manos Limpias

Un dels eixos centrals del sindicat ultradretà Manos Limpias és la lluita contra el “separatisme”. Mentre les seves querelles i denúncies es van adreçar a Artur Mas, la col·locació de les urnes el 9 de novembre, la crema de banderes espanyoles i Samuel Eto'o, els mitjans i els cercles principals d'Espanya l'aplaudien. Uns aplaudiments que van pujar de decibels quan van aconseguir la condemna d'Atutxa i la destitució del jutge Garzón per haver perseguit el franquisme.

Els elogis d'aquests mitjans i cercles es van convertir en crítiques quan Manos Limpias va trepitjar un ull de poll, tot portant als tribunals membres de la casa reial. En aquell moment, el sindicat ultradretà es va convertir en l'enemic a abatre. Ahir, per ordre de la justícia, la policia va detenir el secretari general del sindicat, Miguel Bernad, acusat dels presumptes delictes d'extorsió i organització criminal, entre altres. Per l'acusació de delictes semblants va ser detingut també el president de l'Associació d'Usuaris de Serveis Bancaris, Luis Pineda.

Les dues organitzacions, segons les sospites judicials, es dedicaven a presentar querelles i oferir-ne la retirada a canvi de diners. ¿El fet que Manos Limpias no perseguís molts casos del País Valencià té alguna cosa a veure amb aquesta mecànica? Segons les mateixes sospites judicials, les dues organitzacions feia anys que feien aquestes pràctiques. És estrany, doncs, que la justícia hagi tardat tant a intervenir. ¿El canvi d'actitud té alguna cosa a veure amb la tria dels objectius de Manos Limpias? L'administració espanyola ha de donar explicacions. I també és legítim preguntar-se si no haurien de revisar-se tots els casos promoguts pel sindicat que van acabar en condemna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia