Editorial

Colau oblida que governa en minoria

Gairebé un any després de la inesperada victòria de Barcelona en Comú que va donar l'alcaldia a Ada Colau, el principal obstacle que té el nou govern és l'aritmètica. Governar amb 11 regidors de 41 en el ple més fragmentat de la història de l'Ajuntament de Barcelona requereix fer de l'exercici del diàleg i el pacte una pràctica diària, per molt que la política municipal permeti actuar amb més flexibilitat des de l'alcaldia que en altres institucions.

Amb la formació d'un govern de majoria estable com a assignatura pendent, el revés que ha rebut el govern de Colau per part de la CUP pel que fa al rebuig a la modificació i ampliació pressupostària és un toc d'atenció de profund calat polític. L'alcaldessa no pot oblidar que davant la fragilitat del seu govern cada suport és imprescindible i no en pot donar cap per fet. Això és el que l'ha obligat a suspendre el ple extraordinari dels nous comptes i iniciar unes negociacions amb la CUP que s'haurien d'haver produït abans amb més intensitat.

BComú ha optat per modificar els pressupostos anteriors de CiU que estan prorrogats i que tant va criticar des de l'oposició. Renunciant a uns comptes propis que permetin delimitar les polítiques del projecte que encapçala Colau. La decisió busca escurçar terminis i guanyar temps en el tràmit, però això obligava, amb més motiu, a haver tancat acords amb tots els grups necessaris per a l'aprovació. La CUP no ha fet altra cosa que ser coherent i afortunadament, després de la primera irada reacció, BComú ha virat cap al camí de la negociació. Perquè Barcelona necessita els nous comptes, igual que l'estabilitat política, per afrontar els grans reptes de la capital catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia