Editorial

El desgel queda aigualit

El govern espanyol va aigualir ahir les expectatives creades després dels contactes bilaterals amb el president i el vicepresident de la Generalitat portant la llei catalana d'emergència social al Tribunal Constitucional. Ho fa, això sí, de manera selectiva i en deixa fora els articles que fan referència directa a la pobresa energètica, un gest que no ha servit per consolidar la sensació de desgel amb el govern català que havia començat a prendre la darrera setmana. Ahir mateix, el president Puigdemont criticava la insensibilitat del govern del Partit Popular amb els més desfavorits i anunciava una reunió amb les principals entitats socials del país per buscar fórmules que garanteixin la continuïtat de la cobertura.

El recurs elevat al TC inclou també la normativa catalana referent als desnonaments, justament ara que la Comissió Europea havia criticat el desfasament legislatiu espanyol i la manca d'iniciativa governamental contra les clàusules abusives de les entitats bancàries. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, va ser incapaç de concretar en la roda de premsa d'ahir si l'executiu de Mariano Rajoy farà cas de l'advertiment de la UE.

En la mateixa roda de premsa la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría es va esforçar a presentar la decisió com una conseqüència dels informes tècnics elaborats pel Consell d'Estat, obviant que al capdavall són les decisions polítiques les que determinen la retirada dels recursos. I en aquest sentit el govern popular ho tindrà molt complicat durant la propera campanya electoral a l'hora d'explicar als seus potencials votants per què l'afany de combatre les aspiracions sobiranistes catalanes ha de servir per castigar els més dèbils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia