Editorial

Unitat davant l'emergència

Si l'Estat espanyol tanca una porta, Catalunya n'ha d'obrir una altra. Aquesta és la filosofia que ha impulsat la cimera social convocada per avui pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després de l'escassa col·laboració mostrada pel govern espanyol durant els recents contactes bilaterals. La resposta del Partit Popular a les demandes catalanes ha estat novament llençar al cubell del Tribunal Constitucional les lleis aprovades pel Parlament, una actitud que sense ser nova torna a deixar en paper mullat les suposades ofertes de diàleg formulades per Mariano Rajoy. Divendres passat mateix, encara recent la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Puigdemont ja començava a bastir la trobada d'avui, conscient que la societat ha de prendre la iniciativa si el país no vol sucumbir al bloqueig imposat per l'Estat.

Per això la cimera ha estat preparada amb l'afany de transcendir els partits polítics i implicar-hi al màxim el teixit social. A més de les diferents formacions polítiques hi participaran l'Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació Catalana de Municipis (FMC), la Taula del Tercer Sector, entitats com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i també representants del municipalisme entre els quals hi ha l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Aquesta és la unitat que ha de servir de base per tirar endavant el paquet de mesures previstes per l'executiu català de cares a impedir que el boicot espanyol deixi sense atenció cap ciutadà amenaçat per la pobresa energètica o per la injustícia dels desnonaments. En aquesta direcció anaven les lleis contra les quals s'ha presentat recurs al Constitucional, i en aquesta direcció ha d'anar la reacció d'un país que aspira a ser lliure per ser millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia