Editorial

La innovació és la sortida òptima

El Baròmetre de la Innovació a Catalunya calcula que més de la meitat de les empreses catalanes van fer alguna activitat innovadora al 2015, i que van dedicar més recursos a aquest capítol que no l'any anterior. El baròmetre també arriba a algunes conclusions interessants. Per exemple, que les empreses emergents són les més innovadores i que hi ha una clara relació entre aquesta aposta i la internacionalització. Un altre fet encoratjador és que durant el 2015 va augmentar la xifra d'empreses que van crear un departament de recerca i desenvolupament. Val a dir que aquesta aposta no implica crear nous productes, sinó millorar l'organització, la gestió i les tècniques de producció.

Les empreses que innoven, doncs, són més competitives. En exportar, resisteixen millor les crisis locals. I no només això: els llocs de treball que generen són d'alta qualitat i ben remunerats. Per tant, són activitats que generen activitat econòmica d'alt valor afegit i aporten més diners a la Seguretat Social. És el model que necessita la indústria catalana i que és oposat al que promou el PP. El govern en funcions necessita generar com més llocs de treball millor per aconseguir unes estadístiques presentables. Encara que aquests llocs de treball, com és el cas, siguin precaris i mal pagats en la seva majoria.

A Catalunya hi ha un corrent creixent que defensa que s'ha de tornar a apostar per la indústria. I no per la indústria tradicional ni pels sectors madurs, sinó per aquella que està vinculada a la innovació i el valor afegit. El govern espanyol, si no hi ha canvis profunds en els pròxims mesos, té altres prioritats. Unes prioritats que xoquen i s'oposen a les aspiracions de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia