Editorial

Els efectes reals de la coherència

La CUP va justificar el manteniment de l'esmena a la totalitat al pressupost –sense presentar, però, cap alternativa– amb diversos arguments, entre els quals el de la coherència. És important que qualsevol formació defensi els seus principis, sobretot en uns moments en què alguns partits es mouen entre el cinisme i la desmemòria. Però això té un límit ben clar, i és el benestar de les mateixes persones que la formació política, sigui quina sigui, ha promès defensar. És cert que, des de l'òptica de la CUP, el pressupost fallit del govern no apostava prou per la dimensió social, però la conseqüència directa de l'acció de la CUP és que ni aquesta part que ells jutgen mínima arribarà als beneficiaris.

Així, per dir-ho amb tota la cruesa, la gent que ho està passant malament no veurà millorar la seva situació perquè el pressupost es prorroga i els diners que s'ingressaran de més s'hauran de dedicar a pagar deutes i reduir el dèficit. És
a dir, es perjudica els particulars i
es beneficia l'economia financera. Famílies que ara mateix les passen magres perquè no reben ajuts o en reben de limitats per atendre fills amb malalties mentals, oposicions de mestres i mossos que no es convocaran, beques menjador que no s'activaran, el pla de reducció de les llistes d'espera que se'n va en orris i, al capdavall, menys personal per als serveis bàsics.

Es podria argumentar que el que ha de fer el govern és desobeir i desviar els diners que s'ingressaran de més als serveis socials i no a pagar deutes, però això és ignorar els mecanismes legals de la democràcia i les lleis catalanes. Si Catalunya aspira a ser una república independent, ha de demostrar que sap governar-se i acatar les seves lleis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia