Opinió

Full de ruta

L'escudella tranquil·la

El PP comença a veure
que fins i tot el seu electorat anirà emprenyat a les urnes o engreixarà l'abstenció mentre paeix el sucós banquet de Nadal

No s'hi veu amb cor. L'alcalde de Castelló d'Empúries va declarar ahir que no facilitarà la designació de les meses electorals si hi ha unes terceres eleccions espanyoles el dia de Nadal. Les urnes són incompatibles amb l'escudella. Salvi Güell, d'ERC, no mobilitzarà els treballadors municipals ni els membres del ple que han de triar, a l'atzar, els membres de les meses. Les conseqüències que se'n derivin, assegura, li són igual. No ho fa per ideologia, sinó per sentit comú: el dia de Nadal no es treballa ni és dia per decidir res, i punt. El batlle feia explícita la seva valentia unes hores abans que Mariano Rajoy rebés el segon no a la investidura per una majoria incontestable de diputats al Congrés.

El cas és que no només Güell constata l'evidència que els torrons i els vots no casen, i que la concepció popular que aquesta era una manera útil de pressionar Pedro Sánchez perquè facilités la investidura de Rajoy era, com a mínim, una absurditat. El PP comença a veure que fins i tot el seu electorat manifestarà l'emprenyament a les urnes o, directament, engreixarà l'abstenció mentre paeix, tranquil·lament, el sucós banquet. Davant de la possibilitat, cada vegada més nítida, que s'hagin de repetir les eleccions per tercera vegada, els populars es van obrir ahir a estudiar una reforma de la llei per escurçar la campanya electoral una setmana i que els comicis siguin el 18 de desembre.

Sánchez va entonar un no rotund al “xantatge” de Rajoy. No s'empassa l'intent de culpar el socialista de l'horror de l'escrutini nocturn quan la majoria només té esma –havent sopat o allargat la digestió del dinar– per mirar una pel·lícula amb els carrers enfarinats de neu. I si és en pijama, millor. Vet-ho aquí els resultats de l'estratagema de Rajoy: ni investidura ni eleccions el 25. El popular ja pot encomanar-se al Pare Noel perquè Podem i C's continuïn sent incompatibles per tancar, amb Sánchez, un pacte a tres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia