Opinió

Full de ruta

Soroll només és soroll

Entre el 20-D i el 26-J es van succeir infinitat de titulars que proclamaven que s'havien podrit els ciments del carrer Génova. I vuit milions de vots els van fer d'argamassa

Si al desembre es repeteixen les eleccions, Mariano Rajoy tornarà a guanyar, i amb millor nota. A què ve ara, doncs, tant d'enrenou per Rita Barberá, Jaume Matas o José Manuel Soria? En les anteriors eleccions, l'exministre d'Indústria havia dimitit pels papers de Panamà, la justícia ja començava a encerclar l'exalcadessa de València –perseguint tot el seu consistori– i els tripijocs de l'expresident balear i els seus tentacles amb la seu central a Madrid eren força coneguts. A banda que, en aquell moment, Matas era un dels protagonistes del judici del cas Nóos. I no cal dir que Luis Bárcenas o Rodrigo Rato seguien sent els clàssics de la crònica judicial. Tot plegat li va passar factura? Tot el contrari, el 26-J va sumar catorze escons més i el seu rival, el PSOE, es va quedar en la carcassa. Només cal veure com el PP presumia del diputat que van guanyar a Catalunya. Guerra bruta al Ministeri de l'Interior? Benvinguda sigui!

Entre el 20-D i el 26-J es van succeir infinitat de titulars que proclamaven que Rajoy era un cadàver polític i que la corrupció que l'envoltava havia podrit els ciments del carrer Génova. Però llavors van arribar els vuit milions de vots per ressuscitar el candidat i per fer d'argamassa al PP. I, mentrestant, el gran adalil de la regeneració, Albert Rivera, veia com el gran edifici acabat de construir es començava a esquerdar. I més que trontollarà si es torna a les urnes. Només li calia ara haver firmat un pacte anticorrupció de mínims que, al damunt, encimbellava la candidatura de Rajoy a la investidura, perquè el vot a Ciutadans resulti encara més prescindible. A La Moncloa estan satisfets perquè consideren que la pressió de C's ja no és creïble per a una part del seu electorat i que això acabarà fomentant o bé l'abstenció dels que per dues vegades li han dipositat la confiança o bé promovent que el votant conservador torni a casa (al PP) com si res no hagués passat el darrer any. La tercera serà la bona, es vanten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia